Ekologisk odling skonsam för vår planet.

Olika gårdsbutiker i Sverige

När man köper kött och grönsaker i butik är det krångligt att läsa om dess ursprung och svårt att veta hur näringsrika de är. Men det finns olika gårdar i Sverige som erbjuder ekologisk mat, vissa av dessa har gårdsbutiker där du kan handla ekologiska råvaror. På dessa gårdar kan man också se hur de odlar sina grönsaker och vad de har för djurhållning. Här nedan tipsar jag om olika gårdsbutiker i Sverige.

Resta gårdsbutik
Denna gårdsbutik ligger på Västerlånggatan 53 i Stockholm och säljer både mejeri- och köttprodukter. Deras gård har KRAV-certifiering och föder upp grisar och får som endast äter ekologisk foder. 

Mikrogrönt
Vårt första tips är Mikrogrönt som ligger i Mönsterås nedanför Oskarshamn. De erbjuder nyttiga mikrogrönsaker och har en modern odlingsteknik utan giftiga bekämpningsmedel, låg energi- och vattenförbrukning.

Elfviks gård
Denna gård ligger på Lidingö i Elfviks naturreservat. På denna gård kan man njuta av hemlagad ekologisk mat från gården i mysig gårdsmiljö. 

Lilla Grödby
Denna gårdsbutik ligger i Sorunda och de säljer ekologiska grönsaker, ägg, kött och öhonung.  

Lilla Bjers
Lilla Bjers i Visby är KRAV-certifierade. De säljer ekologiska grönsaker och när det är säsong även meloner och jordgubbar.

Resta Gård
Detta lantbruk ligger i Örsundsbro utanför Uppsala. De har en gårdsbutik där de säljer KRAV-certifierat kött, mjölk, grönsaker och honung.

Berga Ägg & Jord
Berga gård ligger i Fjugesta i närheten av Örebro. De har ett KRAV-godkänt lantbruk och försäljning av grönsaker, nätkött, ägg, ost och honung. De har också ett mysigt café där man kan köpa smörgåsar, bakverk, ostkakor och glass. 

Tjolöholms Gård
Denna gård ligger i Fjärås utanför Göteborg. I deras gårdsbutik sälj kalv och nötkött från gårdens egna djur.  

Östanlid
Denna gårdsbutik ligger i Munsö utanför Ekerö. De har säljer grönsaker som till exempel gurka, tomater, majs, squash och spenat men utbudet varierar beroende på säsong. De har frukt och många olika sorter att välja på av äpplen, päron och plommon. För den som vill göra aktiviteter kan det vara kul att veta att de även erbjuder kurser i Yoga och keramik.De har inga fasta tider så man bör ringa innan man åker dit.

Hallongården
Hallongården ligger utanför Trelleborg har försäljning av sylt och saft samt även självplock av hallon, jordgubbar, björnbär, krusbär och vinbär.